ЗА само седам сати продата је већина понуђених станови у Кули "А". Будући житељи "Београда на води" у суботу су се у згради Београдске задруге највише интересовали за оне најексклузивније и најскупље некретнине. Иако коштају од 300.000 до 400.000 евра, они су први "планули". 
Првог дана продаје јавило се преко 130 купаца. После анализе, али и гледања макете, највећи број се одлучио да отвори новчаник и уплати 1.000 евра, колико је резервација стана.
Да би заштитили муштерије од новинара, представници фирме "Београд на води" су забранили новинарским екипама да извештавају са догађаја. Продаја станова текла је тако што би сваки купац добио свој број, да би га потом преузео агент продаје.
С обзиром на таква правила, да би добили тачне податке, репортер "Новости" се пријавио као купац. У 16 часова на располагању су била свега четири једнособна стана величине између 55 и 60 квадрата. Најјефтинији је био онај од 57 квадрата, са погледом на град. Цена са ПДВ 169.000 евра. Међутим, где је 169.000, ту је и додатних 19.800 за гаражно место, које је обавезно купити.
- Сваки стан има терасу, а у овиру стамбене куле могу да се користе затворени базен и теретана - објашњавају изузетно љубазни агенти. - За станаре ће постојати и два парка. Један, са богатим садржајима, налазиће се на платоу зграде с погледом на Саву, док ће се други налазити на четвртом спрату зграде.
И двособни станови су били тражени. Некретнина од 85-90 квадрата кошта око 280.000 евра, плус гаражно место.
Сви станари, поред редовних рачуна, мораће посебно да плаћају ставку - одржавање зграде. О њиховој безбедности 24 часа бринуће и професионално обезбеђење.
Никола Недељковић, директор "Београда на води", рекао је синоћ да је продато више од 75 одсто понуђених станова.


КУПЦИ УГЛАВНОМ СРБИ
ЗА 296 станова пријавио се око 6.500 заинтересованих. Они који су пазарили стан за око две и по године требало би да се уселе, јер је тада рок за завршетак свих радова на вишеспратницама.
- Имамо неочекивано висок број заинтересованих и оних који су купили станове. Према првим информацијама, углавном су то Срби, али са прецизним подацима изаћи ћемо за десетак дана - рекао је у суботу премијер Александар Вучић.
(К. М.)