ВАСКРСАВАЊЕ ЈЕДНОГ ЕСЕЈА, ПОЛ ВАЛЕРИ

ВАСКРСАВАЊЕ ЈЕДНОГ ЕСЕЈА, ПОЛ ВАЛЕРИ
Шта је велика литература? (За Правду написао Пол Валери) Слава је клише. Сама по себи, она не значи ништа. Један књижевник може бити десет или двадесет година славан, па ипак његова слава може тако брзо и да ишчезне. Постоји само једна једина слава која нешто важи: - она слава коју име човека после смрти постигне. Стога је сасвим безначајно кад један човек још за живота није славан. После ове констатације треба да се позабавимо оном врстом славе која је снашла само неколицину срећних и изабраних, већ за живота славних људи. Како су они ту своју славу стекли, и да ли је вредело ту славу уопште, стицати? Слава је, у ствари, нагомилана популарност. А то значи врло несигуран посед, који тако и треба третирати. Јер свака слава зависи од безброја импондерабилија и од вечито променљивих чинилаца.

Чувајте се превара и перфидних лопова

   

РЕТКИ  ВАМПИРИЗАМ. - Под овим насловом "Заветине" су публиковале на веб сајту Мобаров институт , краћи преузети чланак о реткој врсти вампирских слепих мишева, Иако су често део фолклора и застрашујућих легенди, слепи мишеви који се хране крвљу заиста постоје. Од укупно око 1100 врста слепих мишева, само три врсте хране се крвљу. Све вампирске, односно хематофагијске јединке живе на америчком контитненту и то у његовом јужном и централном делу. Хематофагија је стручни назив за употребу крви у исхрани, што је својствено и низу других животиња. Обични вампирски слепи миш се у науци назива Десмодус ротундус. Друге две врсте именоване су по својим анатомским карактеристикама.То су длакавоноги и белокрилни вампирски слепи миш, ...По правилу, животиње које се хране крвљу су мање. Фосилни остаци претеча ових хематофагијскох врста указују на то да су пре неколико миленијума били далеко распрострањенији. Остаци тих древних врста вампирског слепог миша могу се наћи на Куби и у деловима САД. Терминологија којом се означавају ови сисари лако наводи на погрешан закључак. Наиме, више родова слепих мишева имају у корену свог назива реч вампир, попут родова Вампиресса и Вампирум. Упркос називу низ врста унутар њих храни се воћем, инсектима, мањим животињама али не и крвљу. Звучи парадоксално, али имена родова оних слепих мишева који се уистину хране крвљу немају у својој основи термин вампир...  -   видети више
   Да ли су "Заветине", тј. "Сазвежђе ЗАВЕТИНА", па и управник, на мети тзв. ретког интернет вампиризма новог времена?Овај деманти, важно саопштење, написао сам и публиковао  јуче, 11. новембра 2015. године на GOOGL+, након неколико телефонских позива осведочених пријатеља, и након што је пристигло десетак писама особа са којима су "Заветине" у редовној и фер-комуникацији; сви су проверавали да ли сам написао споменуто писмо...

    ************************************
Драги пријатељи! Чувајте се преваре!Малопре добих ово писмо, од непознате ми  особе, (Milica Šurbat), у коме се тражи Хитна помоћ за  Мирослава Лукића, тј.мене, јер сам се наводно обрео  у Великој Британији (где никада нисам био узгред буди речено, и где су  ми покрадене личне ствари – телефон, пасош, новац, итд.) Ја живим у Београду, и то писмо пише неко трећи, непознат ми, у моје име – дакле, не наседајте! Стицајем околности, лежим болестан у Београду у свом стану (сезонски грип), јутрос су ме већ звали неки пријатељи, и питали ме како сам и где сам; како је у Енглеској? Мислио сам да се шале. Али када је око 11 часова и мој старији син добио писмо, као ово које сам и ја лично добио, видео сам да  је на делу нешто што се дешава у свету интернета: неко је покушао да ми преотме налог на ГООГЛу, провалио ми је лозинку. У писму које је стигло на интернет адресу мога старијег сина, испод мога имена види се и интернет адреса, мени сасвим непознате особе. Кренуо сам у опоравак свога налога на ГООГЛу, и видео број мобилног телефона отимача; изледа да су отимачи повезани – Лагос, Нигерија и Србија. Оно што сам приметио јутрос када сам се пробудио то је да су ми са мобилног телефона нестале фотографије  оба сина, жене, али нисам одмах схватио да је на делу покушај отмице налога. Отимачи су, поред осталог, преузели све интернет адресе  лица са којима сам комуницирао годинама, и претпостављам да су свима и проследели  е-мајл. 
Milica Šurbat
13.11 (пре 18 минута)
https://mail.google.com/mail/u/0/images/cleardot.gif
https://mail.google.com/mail/u/0/images/cleardot.gif
https://mail.google.com/mail/u/0/images/cleardot.gif
коме мени
https://mail.google.com/mail/u/0/images/cleardot.gif
---------- Forwarded message ---------- From: "Milica Šurbat" <milicabodrazic@gmail.com>
Date: 11 Nov 2015 10:39
Subject: Fwd: Hitno pomoc!
To: "Мирослав Лукић" <
Date: 11 Nov 2015 10:39 Subject: Fwd: Hitno pomoc! To: "Мирослав Лукић" <miroslav7275@gmail.com>
Cc:
Cc: 
---------- Forwarded message ---------- From: "Miroslav Lukić" <miroslav7275@gmail.com>
Date: 11 Nov 2015 06:46
Subject: Hitno pomoc!
To:
Date: 11 Nov 2015 06:46 Subject: Hitno pomoc! To:  Cc: 
Nadam se da ćeš ovo videti na vreme. Putovao sam u Newcastle, Velika Britanija, i tamo mi je ukradena torba u kojoj su sve moje lične stvari poput telefona, novca i pasoša. Pokušao sam da to rešim. Zato tražim od tebe da mi pozajmiš 1.750 eura kako bih rešio problem. Vratiću ti novac čim se vratim iz Englesk. Western uniona je najbolji i najbrzi nacin da primim novac. Mogu vam poslati informacije o tome kako da mi posaljete novac.
Nadam se da se uskoro cuti.
S poštovanjem,
Miroslav Lukić 
      Драги пријатељи,широм Србије, Европе и света! Не наседајте – нисам покраден, не шаљите ником никакав новац. Припазите, узгред буди речено са  ким комуницирате и обезбедите своје налоге добро, јер – видите на шта су све зли људи спремни.
      Мирослав Лукић, ур. „Заветина“, Београд.  Око 13.47  ч.


**********************************************
           Пре извесног времена иста ствар се догодила, колико се сећам и песнику Николићу - песнику српског порекла, који живи у Америци. Наводно је покраден у Турској, па тражи новчану помоћ...
           
            На "Заветине", и посебно на "Сазвежђе ЗАВЕТИНА",  било је -  последњих неколико година низ насртаја, покушаја одузимања читавог низа популарних локација - веб сајтова уз подршку GOOGLа. 
           Коме то сметају и "Заветине", и посебно  "Сазвежђе ЗАВЕТИНА"?
          Изађите, "слепи мишеви" из својих мрачних пећина, покажите се!
          Покушаји отимања налога управника, тј.. М. Лукића, често долазе из неких афричких земаља. Према обавештењима GOOGLа.
          Хакери и преваранти, криминалци разних калибара, покушавају да преотму налог управника и оснивача - зашто? Коме то сметају веб локације посвећене  култури и књижевности у најширем смислу речи, религији, науци, и изградњи мостова између блиских и најудаљенијих и најразличитијих култура овог света?
         Да ли су ти насртаји на "Заветине" дело појединаца, фрустираних, некаквих неуспешних међунардодних трговаца кучићима, или је реч о нечем сасвим другом?  О дискредитацији и уништењу једнох независног веб издавача - какво је "Сазвежђе ЗАВЕТИНЕ"?

         ***
        Један нерешен, драстичан случај преотимања сајта      

 Хакери, који се потписују као „Samo Za Delije“,  копирали суи скоро у свему преузели Веб сајт „Заветина“  „Виртуелни музеј“ , назвавши фалш-копију „Школица“. 

         Видети: Školica
Приметили смо да ова недозвољена преузимања појединих интернет локација   постају све учесталија са популарношћу порастом посета врло дефинисаних интернет локација „Заветина“.
...“Виртуелни музеј“ је, преузет на недозвољен начин, како„Делије“, пишу „априла 22, 2013»
Надамо се да ће тзв. “Делије”  обрисати своју  недозвољену, фалш-копију у најкраћем року, пре него што их пријавимо…
У Београду, у недељу 2. фебруара 2014.     М. Лукић

Упозорење уредника и власника овог сајта

Тзв. Веб сајт уз подршку ГООГЛа  "Школица", пример је директног копирања, овог овде сајта, верзија из маја 2013. године. На том сајту који потписују  непознати ми хакери , који се представљају као "Само за делије", постоји и образац за директно дописивање са управником "сазвежђа ЗАВЕТИНЕ", Мирославом Лукићем.  Електронска пошта која се шаље на тај начин не стиже у поштанско сандуче  М. Лукића, већ ко зна где и коме - тј. на адресу  непознатих хакера. То никада немојте заборавити. -  30. март 2014.
      ГОООГЛ је обавештен, али није реаговао - није брисао отету, тзв. фалш-верзију! 
     17.04. 2015. У Београду. Власник сајта М. Лукић

 ***

Наравно, то се није догодило. Због тога још једном скрећемо пажњу, пријатељима и сарадницима "Заветина", и свим људима добре воље, не само у Србији већ и широм света, да буду опрезнији са споменутим отимачима - назовимо их - "слепим мишевима"...Надамо се да ће ови "мишеви" изаћи из своје "пећине" на видело, временом....
18. април 2015. Београд


ЛеЗ 0004136   


Нема коментара:

УНИВЕРЗАЛНА БИБЛИОТЕКА НОВОГ МЕДИЈА. COMPLETARIUM

На други, трећи поглед. ЦЕО СВЕТ је једна држава. "Сазвежђе З"